Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mus z makreli na chrupiąco

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzona makrela 1
śmietanka trzydziesto% 0,2l
sól
pieprz
soku z cytryny 1 łyżka
sałata
cytryna
koper
pomidorek
chipsy

Przepis i sposób przygotowania na: mus z makreli na chrupiąco

Makrelę oczyścić, usunąć kręgosłup i ości, mięso oddzielamy od skóry. Zmielić lub zmiksować blenderem. Śmietankę ubijamy na sztywno i łączymy z makrelą, doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Mus umieść w szprycy i wyciskaj dekoracyjnie na chipsy. Przekąski należy udekorować cząstkami pomidora i cytryny oraz odrobiną koperku. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 08.12.2011 22:05
ciekawe
gacopierz23 06.12.2010 12:55
ciekawe
iza15 18.11.2010 22:23
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak