Sposób przygotowania

Jabłka myjemy i przekrajamy na pół. Wydrążamy środek i układamy w naczyniu żaroodpornym. Cukierki wkładamy do granuszka, dodajemy masło i mleko i rozpuszczamy na wolnym ogniu ciągle mieszając. Gdy uzyskamy jednolitą masę wypełniamy nią jabłka i posypujemy płatkami migdałów. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 180 C około 30 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    świetny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    przy takiej nazwie to każda by chciała spróbować;)
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    świetna nazwa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszniutki deserek
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !