Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w liściach kapusty

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

głowka kapusty włoskiej
ziarenka czerwonego pieprzu
sok z cytryny
cukier
pęczek natki
masła 2łyżki
łyżka mąki
szklanka śmietany
sól
pieprz
ryż 2

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w liściach kapusty

Kapustę na chwilkę wkładamy do wrzątku i sparzamy, osączamy. Zdejmujemy wierzchnie, największe liście. Łososia kroimy na 8 kawałków, skrapiamy sokiem z cytryny. Każdy kawałek zawijamy w liście kapusty. Układamy w garnku i zalewamy gorącym bulionem i podgrzewamy ok. 20min.Gotową rybę wyjmij. Z mąki i masła zrób zasmażkę. Rozprowadź 2 szklankami wywaru z ryby i śmietaną. Mieszając zagotuj. Przypraw solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Rybę podawaj z sosem, możesz posypać czerwonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak