Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser budyniowy z truskawkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

likier wiśniowy 2 łyżki
śmietana kremówka 1/3 szklanki
mleko 3 szklanki
torebka budyniu waniliowego 1 torebka
truskawki 1 garść
cukier brązowy 3 łyżki
Biszkopty 1 pokruszone

Przepis i sposób przygotowania na: Deser budyniowy z truskawkami

1.Budyń ugotuj w 3 szklankach mleka.
2.Pozostaw, aby ostygł (przykryj folią, inaczej na powierzchni utworzy się kożuch). 3.Biszkopty wsyp do żaroodpornych foremek, skrop alkoholem. W piekarniku rozgrzej tylko grill
4.Ubij śmietanę, połącz z ostudzonym budyniem i truskawkami (pokrojonymi w plastry).
5.Masą napełnij foremki, posyp po wierzchu cukrem.
6.Zapiekaj 5 minut, aż utworzy się karmel. Deser wstaw do lodówki, podawaj po schłodzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 09.01.2011 11:03
lubię takie desery

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak