Sposób przygotowania

Sos
kroimy mieso w kostke nastepnie podsmażamy na patelni, wrzucamy zarumienione mieso do garnka dodajemy pokrojona w kostke papryke czerwona i zolta oraz cebule. Gotujemy wszystko na malym ogniu. Dodajemy przyprawy do smaku. Po 15 minutach gdy mięso z warzywami zmięknie dodajemy sos pieczeniowy ciemny. Gotujemy wszystko razem jeszcze przez 10 minut.
Placek
tarkujemy ziemniaki dodajemy dwa jaja, dwie lyzki maki pszennej, sol i pieprz do smaku, mieszamy wszystko razem, następnie smażymy placki ziemniaczane na wielkosci calej patelni na rozgrzanym oleju.

Nastepnie polewamy usmazony placek ziemniaczany sosem na jednej połowie placka, przykrywamy sos druga polowa placka, posypujemy tartym zoltym serem i gotowe :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wygląda smakowicie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    chciało by się zjeść kawałek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    więcej chilli :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    ooo super:) musze wyprobowac!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    ooo super:) musze wyprobowac!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jarek4

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    wygląda super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !