Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek po węgiersku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso cielęce bez kości 1 kg
papryka czerwona 2 szt
cebula biała 1 szt
Sos pieczeniowy ciemny 250 gram
pieprz naturalny do smaku
sól do smaku
ser biały 25 dag
ziemniaki 15 szt
jajko 2 szt
mąka 2 lyzki
papryka żółta 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Placek po węgiersku

Sos
kroimy mieso w kostke nastepnie podsmażamy na patelni, wrzucamy zarumienione mieso do garnka dodajemy pokrojona w kostke papryke czerwona i zolta oraz cebule. Gotujemy wszystko na malym ogniu. Dodajemy przyprawy do smaku. Po 15 minutach gdy mięso z warzywami zmięknie dodajemy sos pieczeniowy ciemny. Gotujemy wszystko razem jeszcze przez 10 minut.
Placek
tarkujemy ziemniaki dodajemy dwa jaja, dwie lyzki maki pszennej, sol i pieprz do smaku, mieszamy wszystko razem, następnie smażymy placki ziemniaczane na wielkosci calej patelni na rozgrzanym oleju.

Nastepnie polewamy usmazony placek ziemniaczany sosem na jednej połowie placka, przykrywamy sos druga polowa placka, posypujemy tartym zoltym serem i gotowe :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna70 18.12.2010 10:00
wygląda super!
jarek4 14.12.2010 12:20
mniam
jolaxa 08.11.2010 10:57
ooo super:) musze wyprobowac!
jolaxa 08.11.2010 10:57
ooo super:) musze wyprobowac!
Zoso 06.11.2010 11:50
więcej chilli :)
Katarzyna/kate1980 06.11.2010 09:11
chciało by się zjeść kawałek
Emilia22 04.11.2010 17:34
wygląda smakowicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak