Sposób przygotowania

Truskawki umyj,osusz,usuń szypułki.Kilka sztuk odłóż do dekoracji,resztę zmiksuj z cukrem pudrem,a następnie przetrzyj przez sitko.Kremówkę oraz białka ubij na sztywno.Czekoladę posiekaj na drobne kawałki,laskę wanilii przekrój na pół,czubkiem noża wyjmij z niej miąższ.Mus truskawkowy połącz z kremówką,pianą ubitą z białek,dodaj miąższ waniliowy oraz czekoladę,wszystko dokładnie wymieszaj.Tak przygotowaną masę wlej do miski,wstaw do zamrażalnika na 4godziny,co 20min. mieszając łyżką.Następnie masę zamrażaj jeszcze prze 2godziny.Odłożone truskawki przekrój na pół,kiwi umyj,obierz,pokrój na cienkie plasterki.Z lodowej masy za pomocą łyżki do lodów uformuj kulki,ułóż je na talerzykach deserowych.Obłóż pokrojonymi owocami,polej sosem toffi,przybierz listkami mięty i natychmiast podawaj.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !