Sposób przygotowania

Mięso przysmaż na oleju razem z posiekaną cebulą oraz czosnkiem.Paprykę pokrój w paseczki.Dodaj ją do mięsa.Dopraw solą i pieprzem.Wymieszaj.Smaż jeszcze 5min.Do mięsa dodaj koncentrat pomidorowy i całość lekko podduś.Zdejmij z ognia i przestudź.Masę mięsną wymieszaj z makaronem oraz z drobno posiekaną natką.Przygotuj sos:z mąki i masła zrób jasną zasmażkę.Rozprowadź bulionem,mlekiem i śmietaną,mieszając zagotuj.Dodaj połowę startego żółtego sera.Mieszaj aż się stopi. Przygotowaną masę mięsno-makaronową nałóż do 4małych foremek do zapiekanek.Polej sosem,posyp resztą tartego sera.Wstaw do piekarnika(200stopniC) na 20min.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !