Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa czekoladowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pół kostki masla lub margaryny
pół szklanki cukru
cztery łyżki mleka
trzy łyżki kakao
łyżeczka mąki ziemniaczanej

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa czekoladowa

Wszystkie składniki oprócz kakao roztapiamy w rondlu. Kakao dodajemy na końcu, intensywnie mieszamy. Gotujemy kilka minut na malym ogniu, mieszając. Na koniec posypać mąką ziemniaczaną i mocno zamieszać - to zapobiega pękaniu polewy. Ciasto polewamy gorącą lub ciepłą polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 29.12.2012 12:22
sprawdzona , bardzo dobra , robię też taką
Mati13 22.06.2011 17:33
pycha taka polewa
angelika14 09.06.2011 15:58
Też taki robię i polecam.
SmacznaPyza 13.01.2011 10:20
nigdy skrobi nie dodawałam - wypróbuję
ben-ka 07.11.2010 21:29
Wspaniała polewa do ciast też robię z mąką ziemniaczaną ale mam inne proporcje i uważam ją za niezastąpioną.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak