Sposób przygotowania

Wszystkie składniki oprócz kakao roztapiamy w rondlu. Kakao dodajemy na końcu, intensywnie mieszamy. Gotujemy kilka minut na malym ogniu, mieszając. Na koniec posypać mąką ziemniaczaną i mocno zamieszać - to zapobiega pękaniu polewy. Ciasto polewamy gorącą lub ciepłą polewą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Wspaniała polewa do ciast też robię z mąką ziemniaczaną ale mam inne proporcje i uważam ją za niezastąpioną.
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    nigdy skrobi nie dodawałam - wypróbuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Też taki robię i polecam.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pycha taka polewa
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    sprawdzona , bardzo dobra , robię też taką

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !