Sposób przygotowania

Nóżki i mięso dokładnie wypłukać i zalać taką ilością wody, by tylko je przykryła. Doprowadzić do zagotowania, a następnie zmniejszyć temperaturę do minimum. Gotować około 4-5 godzin. W połowie czasu gotowania dodać jarzyny i przyprawy. Całość posolić pod koniec gotowania. Ugotowane mięso i nóżki wyjąć do ostudzenia, wywar przecedzić przez sito. Mięso rozdrobnić na kawałki, marchew pokroić w plasterki i ułożyć w miseczkach( u mnie pudełeczka po serkach wiejskich). Zalać wywarem i zimne wstawić do lodówki na kilka godzin. Podawać skropione cytryną lub octem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    anya_86

    dobre, ale jednak skłaniam się ku wersji z kurczaka:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    wspaniałe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Bardzo dobre:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dawno nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !