Sposób przygotowania

Ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj je w mundurkach.W czasie gdy ziemniaki się gotują obierz i pokrój cebulę w drobną kosteczkę,a boczek przesmaż-tak,by stał się lekko brązowy i chrupiący.Przygotuj sos: czosnek przeciśnij przez praskę i rozetrzyj go z solą.Następnie połącz z majonezem oraz jogurtem.Dopraw do smaku pieprzem oraz sokiem z cytryny.Rzodkiew oczyść,umyj,osusz i pokrój w cienkie plasterki.Koperek posiekaj.Ugotowane ziemniaki przestudź,zdejmij z nich skórkę,a następnie pokrój je na spore kawałki.Wszystkie składniki sałatki,oprócz plastrów boczku,połącz i starannie wymieszaj.Przełóż do salaterki,polej przygotowanym sosem.Plastry usmażonego boczku połóż na wierzchu sałatki.Sałatkę udekoruj gałązkami kopru.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !