Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ziemniaczana z boczkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 40dag
cebula
rzodkiew pęczek
koper 0,5pęczka
ząbki czosnku 2
majonez 3łyżki
jogurt naturalny 2łyżki
sok z cytryny 1łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ziemniaczana z boczkiem

Ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj je w mundurkach.W czasie gdy ziemniaki się gotują obierz i pokrój cebulę w drobną kosteczkę,a boczek przesmaż-tak,by stał się lekko brązowy i chrupiący.Przygotuj sos: czosnek przeciśnij przez praskę i rozetrzyj go z solą.Następnie połącz z majonezem oraz jogurtem.Dopraw do smaku pieprzem oraz sokiem z cytryny.Rzodkiew oczyść,umyj,osusz i pokrój w cienkie plasterki.Koperek posiekaj.Ugotowane ziemniaki przestudź,zdejmij z nich skórkę,a następnie pokrój je na spore kawałki.Wszystkie składniki sałatki,oprócz plastrów boczku,połącz i starannie wymieszaj.Przełóż do salaterki,polej przygotowanym sosem.Plastry usmażonego boczku połóż na wierzchu sałatki.Sałatkę udekoruj gałązkami kopru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak