Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z odrobiną cukru i paroma łyżkami ciepłego mleko i zostawić do wyrośnięcia. Resztę mleka zagotować i sparzyć mąkę. Poczekać aż mąka ostygnie i dodać do zaczynu z drożdży. Jajka ubić mikserem z resztą cukru. Połączyć z mąką- wyrobić dobrze ciasto i dodać bakalie. Przełożyć ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i pozostawić do wyrośnięcia. Piec ok 45 minut w temperaturze 180/190 stopni.(Jest to ilość ciasta na mała blachę). Mąka kukurydziana jest bardzo zdrowa ale niestety miewa gorzkawy posmak...dlatego ciasto najlepiej napączować herbatą z rumem i polewać gorzką czekoladą( czekoladę rozpuścić w 3 łyżkach masła i 3 łyżkach wody).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    aranka

    nigdy takiego ciasta nie próbowałam, musze koniecznie to zmienic!
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    do wypróbowania bo zapowiada się niezwykle ciekawie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczne ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    na pewno smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    nie robi?am jeszcze takiego
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    takiego jeszcze nie jadłam ale pysznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !