Sposób przygotowania

Właściwie to nawet nie zużyłam całej pekinki a tylko m/w połowę - tę część dolną z grubszymi nerwami.
Kapustę posiekać w paski. Cebulę obrać, pokroić w cienkie ćwierć plasterki. Marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. W rondlu roztopić masło, zeszklić cebulę. Dodać marchewkę i kapustę, podlać niewielką ilością wody. Oprószyć odrobiną cukru, soli i papryki - dusić ok. 10 min.. Następnie dodać ocet i koncentrat, ew. doprawić. Podawać jako samodzielne danie np. z grzankami albo jako jarzynkę do obiadu. Podając posypać obficie świeżym koperkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    ciekawe
  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    A ja zawsze tylko na surowo pekinkę- musze spróbować!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !