Sposób przygotowania

Z mąki pszennej, 1/2szklanki cukru, proszku do pieczenia, 2 jajek i 1/2 kostki masła zagnieść ciasto. Ugotować budynie czekoladowe lub waniliowe na mleku. Ciasto wyłożyć do prostokątnej blaszki, na nie wylać gorący budyń, ostudzić. Margarynę utrzeć z pozostałym cukrem, dodać ser i 3 żółtka. Wsypać budyń śmietankowy i wymieszać. Ubić pianę z białek i dodać ją do mielonego sera białego. Masę serową wyłożyć na budyń. Piec 45-50 minut w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    becia879

    Bardzo dobry, zniknął u mnie w domu w mgnieniu oka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Super przepisik :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    pysznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zjad łbym go całego sam
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ekstra
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    serniki to najlepsze ciasta na świecie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    smakowity
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    uwielbiam serniki
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    mniamm, serniczek :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !