Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z warzywami pod beszmelem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 3,2% 250 ml
jajko 2 szt
mąka tortowa 150 gram
sól do smaku
pieprz
pomidor 1 szt
kukurydza w puszce 1 szy
ser tarty 150 gram
cebula biała 1 szt
sos beszamelowy 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z warzywami pod beszmelem

Z mąki, mleka oraz jajek robimy ciasto naleśnikowe, doprawiamy je solą oraz pieprzem do smaku. Smażymy na patelni cienkie naleśniki.
Gotowe naleśniki nadziewamy kukurydzą, pokrojonym w paski pomidorem, pokrojoną w piórka cebulą oraz startym serem i zwijamy w ruloniki.
Ruloniki układamy w naczyniu do zapiekania i polewamy beszamelem. Tak przygotowane zapiekamy przez około 20 - 30 min.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 13.09.2012 17:28
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak