Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Legumina jabłkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 8 szt
jajko 3 szt
śmietana 5 łyżek
cukier 3-4 łyżki
masło odrobina
mąka 4 łyzki
cynamon Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Legumina jabłkowa

Żółtka utrzec z cukrem, dodac śmietanę i dwa jabłka utarte na tarce o drobnych oczkach, wymieszac, dodac mąkę. Dodac resztę jabłek pokrojonych w drobną kostkę i cynamon oraz ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszac. Wlac do wysmarowanego masłem i opruszonego bułką tartą i sucharami naczynia żaroodpornego. Zapiec w gorącym piekarniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 03.12.2012 23:05
jeszcze nie jadłam
Krzysztof42 04.04.2011 15:14
chętnie spróbuję
christopher1 16.09.2010 21:57
Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak