Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki cytrynowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
sok z cytryny 1 łyżka
skórka otarta z cytryny 1 łyżka
mleko 5 łyżek
sól
cukier 5 łyżek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki cytrynowe

Łyżeczkę mąki rozprowadzamy z mlekiem, dodając skórkę , sok i sól. Mieszamy , zagotowujemy. Po ostudzeniu wbijamy żółtka , wlać sok z cytryny, resztę mąki , która nam została, jesli masa wyjdzie gęsta , to dolewamy wody, białka ubijamy na pianę i również dodajemy i smażymy placki na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 17.07.2012 21:08
wyśmienite
babcia
babcia 17.07.2012 21:08
wyśmienite
Margo1 04.11.2010 13:20
Są lepsze od zwykłych , polecam..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak