Sposób przygotowania

Buraki gotujemy do miękkości przez ok 2 godziny pod przykryciem, całkowicie zanurzone w wodzie. NAstępnie tarkujemy na tarce (jak kto lubi, mogą być grube oczka). Cebulę kroimy w drobną kostkę, szklimy na patelni na maśle. Dodajemy potarkowane buraki, dokładnie mieszamy i smażymy ok 10 - 15 minut. Dodajemy w międzyczasie ocet, przeciśnięty przez prasek czosnek, sól, pieprz i cukier do smaku. Podajemy jako jarzynkę do obiadu. Dobrze smakuje również z jabłkami startymi na grubych oczkach i smażonymi razem z burakami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    lubię takie buraczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !