Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała zupa kalafiorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dwie łyżki mąki
dwie łyżki masła
cztery łyżki kwaśnej śmietany
natka pietruszki
warzywa
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Biała zupa kalafiorowa

ROZTOPIĆ MASŁO, OPRÓSZYĆ MĄKĄ I ZASMAŻYĆ NA BIAŁO. ROZPROWADZIĆ TO JEDNĄ SZKLANKĄ ZIMNEJ WODY, A NASTĘPNIE 3 SZKLANKAMI WRZĄTKU. DODAĆ POKROJONE WARZYWA NA BULION. DOPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM. KALAFIOR PODZIELIĆ NA MAŁE RÓŻYCZKI I POKROIĆ. WŁOŻYĆ DO GOTUJĄCEGO SIĘ SOSU I GOTOWAĆ 10 MINUT. PODAWAĆ Z PIECZYWEM LUB ZIEMNIACZKAMI.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 16.11.2013 18:03
apetyczna jak widać
Marta92 11.05.2011 08:26
ja też
jola1512 02.03.2011 10:26
lubię kalafiorową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak