Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiący omlet z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 4 szt
bułki czerstwe 20 dag
boczek wędzony 2 plastry
szczypiorek
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiący omlet z boczkiem

Ubijać jajka widelcem, dodając łyżkę wody. Pokrojony w kostkę boczek wytopić na patelni i zrumienić na nim bułkę pokrojona w dość drobną kostkę. Masę jajeczną wylać na patelnię, dwa razy zamieszać i smażyć na małym ogniu, aż jajka się zetną. Gorący omlet zdjąć z ognia, posypać posiekanym szczypiorkiem, złożyć na pół i przełożyć na talerz

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 09.11.2010 07:16
fajny ten omlet

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak