Sposób przygotowania

Do gotującego się rosołu dodajemy przyprawy i zakwas ze słoika, wstrząśnięty i zmieszany. Gotujemy chwilę . Jeśli żurek jest za rzadki, mozemy go zagęścić mąką pszenną rozbełtaną widelcem z wodą.
Na patelni podsmażamy pokrojony boczek , dodajemy poszatkowaną cebulę, na koniec białą kiełbasę w plasterkach . Na talerz wkładamy obrane i pokrojone w plastry ziemniaki w mundurkach, połówki jajka na twardo , nalewamy żurku i dodajemy kiełbasę z boczkiem i cebulą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    wyśmienity
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    cudo!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na sam widok już ślinka leci !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo fajny przepis na pyszny żurek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !