Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piersi kurczaka po chińsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2
sos sojowy i
łodygi selera naciowego 2
pieczarek 200 g
bazylia
ząbki czosnku 2
cebula
posiekanych orzechów włos. 2 łyżki
ziarno sezamowe
wiśniówka 3 (wytrawna)
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: piersi kurczaka po chińsku

mięso pokroić w cienkie paski w poprzek włókien, zamarynować w wiśniówce i sosie sojowym. Pokroić łodygi selera i pieczarki w cienkie plasterki. Posiekane cebulę i czosnek zeszklić na oleju. Dodać osączone paski mięsa i smażyć 2 min. Później zdjąć z patelni. Następnie, mieszając, smażyć jeszcze 2 min warzywa i zalać marynatą. Dusić 5 min i znów włożyć mięso. Dodać bazylię i orzechy, posypać sezamem. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak