Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w porach i pieczarkach.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryby soli 500 g
por
margaryny 20 g
pieczarek 200 g
białego wina 1/4 szkl.
kwaśnej śmietany 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w porach i pieczarkach.

Rybę pokroić w kostkę, a pora w cienkie paseczki i dusić pod przykryciem 10 min na rozgrzanej margarynie. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i wino, dusić jeszcze 5 min. Przyprawić i juz nie gotować. Wlać śmietanę, wymieszać, posypać dużą ilością posiekanej natki pietruszki i podawać z ryżem albo ziemniakami posypanymi natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Boguśka1 04.12.2010 10:55
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak