Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołabki z młodej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso 500 g
czosnek 1 zabek
cebula 1
olej 1 lyzka
lyzeczka posiekanego szczypior
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 lyzki
pomidory 2
oliwa 2 lyzki
sól, pieprz
natka pietruszki 2 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: gołabki z młodej kapusty

z kapusty usun glab i wloz do garnka zalej goraca woda gotuj przez 5 min. podczas gotowania odwroc kapuste chyba ze jest cala zalana. odcedz ostudz i delikatnie zdejmuj liscie. cebule i czosnek posiekaj podsmaz na oleju dodaj do miesa z natka szczypiorkiem i tarta bulka. przypraw sola i pieprzem. porcje farszu nakladaj na liscie zawijaj golabki. pomidory sparz obierz pokroj. naczynie zaroodporne wyloz pozostalymi lisciami przeloz golabki na nie kawalki pomiodorow skrop oliwa. przykryj naczynie folia aluminiowa piecz przez godz

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 20.02.2013 11:56
smaczne
agnieszka214 13.02.2012 09:29
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak