Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żur

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z wędzonki 2 l
żur 1/2 l
sól
czosnek 3 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
kiełbasa
śmietana 4 łyżki
jajko
grzyby suszone ½ garść

Przepis i sposób przygotowania na: Żur

Wywar z wędzonki zagotować, dodać suszone grzyby, przyprawy, czosnek. Po zestawieniu z ognia wlać śmietanę i dokładnie wymieszać. Podawać z ugotowanymi jajkami, kiełbasą, można także z ugotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 12.08.2011 14:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak