Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz do prosiaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka z prosięcia
słonina 10 dag
rodzynki 10 dag
sól
pieprz
bułki czerstwe 2 sztuki
mleko
gałka muszkatołowa
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz do prosiaka

Słoninę kroimy w kostkę, wątróbkę dusimy na maśle, bułki moczymy w mleku, odciskamy. Wszystko przepuszczamy przez maszynkę. Żółtka ucieramy z masłem i dodajemy do masy mięsnej. Łączymy ze sobą wszystkie pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym farszem nadziewamy prosię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak