Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kandyzowane jarzębinki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiście jarzębiny
cukier brązaowy

Przepis i sposób przygotowania na: kandyzowane jarzębinki

Dorodne kiście jarzębiny, najlepiej z jarzębiny szlachetnej delikatnie myjemy i wkładamy do zamrażalnika na dzień. Po przemrożeniu lekko odstałe kiście ( wspaniale jeśli owoce nie odpadną od gałązek) wkładamy do przegotowanej wody z dużą ilością cukru. owoce gotujemy z dodatkiem cynamonu, imbiru i goździków do smaku około 20 - 30 min. Odstawiamy do wystudzenia do następnego dnia i powtarzamy tę czynność 3 razy. Następnie owoce delikatnie wyjmujemy i osuszamy. osuszone obsypujemy cukrem i układamy w zamykanym naczyniu żeby nie chłonęły wilgoci. Pyszna słodka przegryzka o lekko gorzkawym posmaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak