Sposób przygotowania

Masa serowa
500 g serka śmietankowego
1 opakowanie budyniu waniliowego 0,5 szklanki cukru
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii

Wszystkie składniki masy serowej dokładnie utrzeć , przełożyć do rękawa cukierniczego (lub woreczka z uciętym rogiem).
Żółtka utrzeć z połową cukru na puszystą , kremową masę , dolać olej i wodę , utrzeć ponownie. Białka ubić z resztą cukru na sztywną pianę i dodać do masy żółtkowej. Do tego przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao , delikatnie wymieszać. Następnie przelać na wyłożoną pergaminem blachę, wyrównać.
Przygotowaną wcześniej masę serową wyciskać na kakaowe ciasto tworząc kwadraty (czy też kratkę). Piec w temp.p. 180 ˚C. przez 30 - 35 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !