Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem ziołowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąki pszennej 20 g
cebula
ząbek czosnku
posiekanych ziół* 1 łyżka
sól
kwaśnej śmietany 2 łyżki
bulion warzywny 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Krem ziołowy

Cebulę obrać, cienko pokroić i dusić pod przykryciem do miękkości w niewielkiej ilości bulionu z czosnkiem. Dodać resztę bulionu, zagotować, zagęścić mąką rozrobioną z wodą i gotować jeszcze kilka minut. Posolić i już nie gotować. Dodać posiekane zioła. Tuż przed podaniem wlać kwaśną śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak