Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsna zapiekanka z groszkiem i ziemniakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 500 gram
groszek mrożony 250 gram
marchewka 250 gram
ziemniaki 500 gram
cebula
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsna zapiekanka z groszkiem i ziemniakami

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić do niego pokrojone drobno ząbki czosnku i posiekaną cebulę. Mieso doprawić przyprawą prymat, wrzucić na patelnię i podsmażyć. Usmażone na chwilę odstawić.
Ziemniaki ugotować, zrobić z nich piure. Następnie ugotować zielony groszeki małe marchewki pokrojone w kostkę.
Wszystko razem nałożyć do naczynia żaroodpornego i zrobić na wierzchu ozdobne kleksy z ziemniaczanego piure. Zapiekać w piekarniku w temp. 180 C przez 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak