Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolmopsy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 6 szklanek
cukier 6 łyżek
ocet 1 szklanka
sól 2 łyżek
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
ziele angielskie 4 szt
cebula 3 szt
marchew 2 szt
ogórek kiszony 3 szt
musztarda 4 łyżek
pieprz 1 łyzki
śledzie 15 (w zalewie solnej)

Przepis i sposób przygotowania na: rolmopsy

robimy zalewę; woda ocet liście ziele sól i cukier gotujemy, odstawiamy do ostygnięcia, śledzie mało solne płuczemy, aby nie były zbyt grube bo sie nie zwiną, cebule kroimy w talarki, marchewkę i ogórka w zapałki, na śledzia kładziemy trochę musztardy, posypujemy pieprzem, kładziemy marchew cebulę i ogórka, zwijamy ściśle i wbijamy wykałaczkę, wkładamy zrobione zwinięte rolmopsy do słoika bądź miski i zalewamy zalewą, czas oczekiwania ok 4 dni,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak