Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolki szparagowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szaragowa 150 dag
marchew 1 kg
cebula 50 dag
olej 1 szkl
sól 2 łyżki
ocet 10 % 5 łyżek
cukier 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolki szparagowej

Fasolkę szparagową obgotować bez soli, pokroić na kawałki. Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach i udusić w pół szklanki oleju i trzema łyżkami wody. Osobno udusić pokrojoną w prążki cebulę w pozostałym oleju. Fasolę połączyć z marchewka i cebulą, dodać dwie płaskie łyżki soli, pięć łyżek octu, trzy łyżki cukru i koncentrat pomidorowy. Wymieszać, włożyć do słoików, pasteryzować 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 16.11.2012 19:35
fasolki jeszcze nie jadlam w takim wydaniu:)
Dorian 30.07.2012 23:00
fajny pomysl
Katarzyna59 25.07.2012 18:32
fajna
barbara11561 26.10.2011 09:29
smaczna
mehia 06.04.2011 18:41
niezła
Małgorzata113 04.11.2010 07:53
świetny przepis
iwa643 04.11.2010 07:46
lubie taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak