Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada makowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mak 10 dag
cukier 20 dag
mąka tortowa 1 łyzka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
aromat migdałowy 10 kropli

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada makowa

Mak zaparzyć, przemleć przez maszynkę dwa razy. Jajka z cukrem ubić na parze do białości, gdy ubite zestawić i ubijać do ostudzenia. Dodać mak, bułkę tartą i pozostałe składniki, lekko przemieszać.Ciasto wylać na szeroką brytwannę, wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Piec w temp 190 stopni około 15 min. po ostygnięciu skropić wodą, posmarować masą i na ściereczce zwijać ciasno w rulon.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 25.11.2012 16:59
naprawdę fajna;):)
Motorek 09.10.2012 08:48
bardzo smaczna
Seba 29.03.2012 08:49
extra
Iwona51
Iwona51 06.04.2011 18:51
pycha
Małgorzata113 04.11.2010 07:54
smakowita ta rolada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak