Sposób przygotowania

Mak zaparzyć, przemleć przez maszynkę dwa razy. Jajka z cukrem ubić na parze do białości, gdy ubite zestawić i ubijać do ostudzenia. Dodać mak, bułkę tartą i pozostałe składniki, lekko przemieszać.Ciasto wylać na szeroką brytwannę, wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Piec w temp 190 stopni około 15 min. po ostygnięciu skropić wodą, posmarować masą i na ściereczce zwijać ciasno w rulon.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    smakowita ta rolada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    naprawdę fajna;):)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !