Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort makowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 25 dag
cukier 20 dag
masło 15 dag
jajko 5 szt
miód 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
skórka pomarańczowa kan 1 łyżka
orzechy 1 łyżka
rodzynki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tort makowy

Zparzony mak trzykrotnie zemleć w maszynce. Masło, miód, cukier, żółtka i mak bardzo dokładnie utrzeć. Na końcu dodać ubitą pianę z białek, proszek do pieczenia, rodzynki, orzechy, skórkę pomarańczową kandyzowaną i bułkę tartą, wymieszać. Ciasto wyłożyć do natłuszczonej tortownicy, piec w temperaturze 180 stopni około pół godziny.Po upieczeniu ostudzić i oblać polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 26.11.2012 22:40
bardzo smaczne ciacho
Małgosia6 09.01.2012 22:25
pychotka
traktorek 16.05.2011 12:27
fajne
Iwona51
Iwona51 29.03.2011 11:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak