Sposób przygotowania

Zparzony mak trzykrotnie zemleć w maszynce. Masło, miód, cukier, żółtka i mak bardzo dokładnie utrzeć. Na końcu dodać ubitą pianę z białek, proszek do pieczenia, rodzynki, orzechy, skórkę pomarańczową kandyzowaną i bułkę tartą, wymieszać. Ciasto wyłożyć do natłuszczonej tortownicy, piec w temperaturze 180 stopni około pół godziny.Po upieczeniu ostudzić i oblać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smaczne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !