Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 300g
mąka 50g
masło 50g
rosołu z kostki 3/4
cebula do smaku
śmietanka 1/8 l
kminek do smaku
pęczek natki do smaku
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Grzyby namoczyć., gdy będą miękkie pokroić w paseczki. Cebulę obrać, pokroić i podsmażyć z grzybkami na maśle. Dodać grzyby, zalać gorącym rosołem i gotować około 25minut, od czasu do czasu mieszając. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać do zupy, doprawić kminkiem, solą i białym pieprzem. Zagotować. Posypać posiekaną natką. Zupę podajemy w małych, wydrążonych bochenkach chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak