Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort porowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 20 dag
masło 10 dag
żółtko jajek 1 sztuka
sól 1 łyżeczka
gałka muszkatołowa
Farsz:
por 75 dag
masło 2 łyżki
boczek wędzony 25 dag
jaja 6 sztuk
śmietana ¾ szklanka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tort porowy

Z podanych składników ciasta przyrządzamy kruche ciasto francuskie, schładzamy 30 minut. Por i boczek kroimy na niewielkie kawałki i dusimy na maśle. Ciastem wykładamy blaszkę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, podpiekamy na złoty kolor. Na cieście układamy farsz porowy i całość zalewamy jajkami ubitymi ze śmietaną i przyprawami. Pieczemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 30.11.2010 20:32
Świetny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak