Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane wiśnie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 1 kg
cukier 25 dag
białe wino ½ l
białko 5 sztuk
cynamon szczypta
skórka z cytryny
cukier waniliowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane wiśnie

Wiśnie drylujemy i dusimy do miękkości na niewielkim ogniu w winie wraz z cukrem i otartą skórką z cytryny. Wiśnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i obkładamy ubitą pianą z białek wymieszaną z cukrem waniliowym. Zapiekamy około 15 minut w lekko nagrzanym piekarniku. Podajemy na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beata28 06.07.2012 23:00
ekstra muszę spróbować zrobić:)
ronald88 18.08.2011 19:45
super
Anna146 18.07.2011 07:28
podoba mi się taki deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak