Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasagne z sosem baszamelowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 Gram
cebule 2 sztuki
ząbki czosnku 2 sztuki
pomidory z puszki 1 puszka
sos beszamelowy
makaron lazania 1 opakowanie
ser mozzarella do smaku
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne z sosem baszamelowym

1. Podsmażamy cebulę i czosnek na odrobinie oleju/oliwie.
2. Jeżeli cebula i czosnek się zeszklą dodajemy mięso mielone po usmażeniu mięsa dodajemy puszkę pomidorów i gotujemy.
3. Na dno żaroodpornego naczynia nakładamy trochę farszu.
4. Na farsz układamy warstwę makaronu, którą smarujemy sosem beszamelowym, na sos dajemy kolejną warstwę farszu i na koniec każdej warstwy ucieramy trochę sera .
5. I robimy tak przez 2-3 warstwy zależy na ile nam wystarczy. Na górę ucieramy trochę sera .
6. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. przez 20 – 30 minut.
7. Warto poczekać jakiś czas po wyciagnięciu z pieca aż makaron trochę \"stwardnieje\"

Życzę smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak