Sposób przygotowania

Kapustę drobno poszatkować, zalać wrzątkiem i gotować w garnku bez pokrywki przez 1- 1,5 godziny. Śliwki namoczyć. Mięso ugotować w wodzie( lekko osolonej), do gotującej się kapusty dodać pokrojone w kostkę mięso, śliwki i kiełbaskę. Wszystko to zalać wywarem mięsnym i gotować przez 1,5- 2 godz dodać w międzyczasie kiełbasę. dodając przyprawy do smaku. Często należy mieszać bigos.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetne połączenie składników
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !