Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufle z rumem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada deserowa ok. 130 g
wiórki kokosowe
herbatniki
rum
cukier puder
kakao
masło ok. 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Trufle z rumem

Połamać czekoladę na kawałki i dodać masło. Wszystko rozpuścić w kąpieli wodnej, aby składniki się rozpuściły. Zdjąć z ognia, dodać rum, ok 4 łyżek cukru pudru, wiórki kokosowe i pokruszone herbatniki i wszystko razem dokładnie utrzeć. Z masy wyrobić kulki i schłodzić, aby stwardniały. Następnie połowę z nich obtoczyć w cukrze pudrze, a połowę w kakao. Przed podaniem schłodzić:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 13.09.2012 20:28
smaczne
jasiek 25.11.2011 12:33
wykwintnie
adam1f 25.08.2011 22:19
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak