Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z wątróbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 20 dag
masło
mąka 3 łyżki
natka pietruszki ½ pęczek
jajko 2 sztuki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z wątróbki

Wątróbkę miksujemy, dodajemy masło, mąkę, żółtka i posiekaną drobno natką pietruszki, doprawiamy i wyrabiamy na jednolitą masę. Ubijamy pianę z białek i dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Formujemy kluski i łyżką kładziemy na wrzącą wodę. Gotujemy pod przykryciem około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak