Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka morelowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

moreli 250 g
miodu 2 łyżki
białko 2
sól
cynamon Prymat
starta skórka pomarańczowa
wino białe 1/2 deserowego

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka morelowa

Morele obrać, przekroić na pół, usunąć pestki i udusić do miękkości na białym winie z miodem. Do białek dodać szczyptę soli i ubić sztywną pianę. Wymieszać z ostudzonym musem morelowym, przyprawić cynamonem. Napełnić pianką szklane miseczki i ozdobić skórką z pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak