Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka cytrynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kisiel cytrynowy 5 torebek
jaja 5 szt
mąka 3 łyżki
masło lub margaryna 25 dkg
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1 op
cukier wanilinowy 1 op
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: babka cytrynowa

kisiele ,mąkę- zostawić 1 łyżkę i proszek do pieczenia przesiać i wymieszać .cytrynę zetrzeć i wycisnąć sok.masło z cukrem posiekać dodając po 1 żółtku,dodać sok z cytryny i otartą skórkę po czym trochę ucierać.ubić sztywną pianę dodać ostatnią łyżkę mąki,piec w średnio nagrzanym piekarniku ok 45min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 25.05.2011 11:02
super
Teresa19 06.04.2011 14:42
Ciekawa.
Izabela28 06.04.2011 12:18
pyszna, klasyczna babka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak