Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chilli Concarne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
papryka czerwona 2 szt
pomidory krojone z puszki 1 puszka
fasola czerwona z puszki 0.5 puszka
cebula 2 szt
olej do smażenia łyżka
sól do smaku
ser żółty 20 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Chilli Concarne

Do rondla wlewamy łyżkę oleju i podsmażamy na nim cebule. Następnie dodajemy mielone mięso (rodzaj mięsa wedle preferencji )i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę.Gdy już się podsmaży dodajemy (kolejność nie ma znaczenia):pomidory z puszki razem z zalewą,odsączoną czerwoną fasolę przyprawy do smaku(sól, czsnek, papryki).Po dodaniu wszystkich składników dusić na wolnym ogniu aż wszystko zmięknie.Podajemy gorące w miseczkach posypane drobno startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak