Sposób przygotowania

Wieprzowinę kroimy na cienkie paski, polewamy sosem sojowym i olejem sezamowym, mieszamy, odstawiamy na 10 minut,
W tym czasie pomidory obieramy ze skóry i miąższu, kroimy w kostkę, imbir w paseczki, czosnek w plastry.
Na patelni układamy pojedynczo paski wieprzowiny, smażymy ok 5 minut, dodajemy imbir, czosnek i pomidory, smażymy ok 5 minut. Zalewamy mięso 500ml wody, przyprawiamy solą, pieprzem, zagotowujemy. Dodajemy kiełki, zupę gotujemy do miękkości mięsa, na sam koniec dodajemy pokrojone w kostkę tofu, gotujemy jeszcze 2 minuty, podajemy w miseczkach, dekorujemy - u mnie kolendrą.

P.S. Najlepsze kiełki fasoli :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    lubię tofu!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    zupka przepiękna
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Super przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jeszcze czegoś takiego nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    świetna ta zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Brzmi ciekawie
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    nietypowy przepis :) ciekawa jestem smaku :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !