Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kiełkami i tofu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wieprzowina 30 dag
pomidory 2
czosnek 1 ząbek
imbir 2 plasterki
tofu 125 g
kiełki 70 g
sos sojowy 1 łyżka
sól, pieprz
olej sezamowy 1 łyżeczka
kolendra do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kiełkami i tofu

Wieprzowinę kroimy na cienkie paski, polewamy sosem sojowym i olejem sezamowym, mieszamy, odstawiamy na 10 minut,
W tym czasie pomidory obieramy ze skóry i miąższu, kroimy w kostkę, imbir w paseczki, czosnek w plastry.
Na patelni układamy pojedynczo paski wieprzowiny, smażymy ok 5 minut, dodajemy imbir, czosnek i pomidory, smażymy ok 5 minut. Zalewamy mięso 500ml wody, przyprawiamy solą, pieprzem, zagotowujemy. Dodajemy kiełki, zupę gotujemy do miękkości mięsa, na sam koniec dodajemy pokrojone w kostkę tofu, gotujemy jeszcze 2 minuty, podajemy w miseczkach, dekorujemy - u mnie kolendrą.

P.S. Najlepsze kiełki fasoli :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 19.08.2012 10:59
nietypowy przepis :) ciekawa jestem smaku :)
Sarenka 30.12.2011 16:29
Brzmi ciekawie
agnieszka189 20.07.2011 11:41
świetna ta zupka
angelika14 09.07.2011 11:46
jeszcze czegoś takiego nie jadłam
oliwkowa
oliwkowa 19.03.2011 12:04
Super przepis
Koper 10.03.2011 16:07
zupka przepiękna
MAR3STA 08.11.2010 16:30
lubię tofu!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak