Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biała kiełbasa w śliwkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała 6 szt.
boczek 6 plastrów
cebule średnie 2
suszone śliwki 100 gram
olej 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat
wino czerwone 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: biała kiełbasa w śliwkach

Nagrzej piekarnik do temp. 180 stopni. Boczek pokrój na paski, a cebulę w piórka. Śliwki namocz w winie. Na patelni rozgrzej olej, obsmaż kiełbasy, przełóż je do naczynia żaroodpornego, na tym samym tłuszczu podsmaż cebulę i boczek, dodaj do kiełbas razem ze śliwkami i winem, którym nasiąkały, obficie posyp majerankiem. Piecz ok. 25 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁY 01.07.2011 11:08
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak