Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
kapusta 1 sztuka
kiełbasa 10-15 dag
mięso wieprzowe 50 dag
koncentrat pomidorowy 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Kapustę kiszoną pokroić kilkakrotnie, zalać wodą i podgotować. Cebule posiekać, ugotować, dodać do kapusty kiszonej. Mięso pokroić w kostkę i smażyć na tłuszczu, w połowie gotowania do kapusty dodać usmażone mięso z tłuszczem, dodać przyprawy i powoli gotować. Kiełbasę obrać, pokroić na kawałki i dodać do garnka z kapustą. Pod koniec gotowania doprawić solą, pieprzem, przyprawą do bigosu i koncentratem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 23.11.2012 18:20
nie ma to jak pyszny bigos :D
IKrakowianka 17.10.2012 22:21
uwielbiam bigos
Juleczka20 23.03.2012 15:21
pyszność
manaika 10.03.2012 11:43
pycha!
IZABELA29 10.11.2011 11:01
ale narobiliście mi ochoty
ben-ka 09.11.2011 12:31
też gotowałam bigos!:)
szalonamariolka 25.02.2011 23:13
jak zawsze smaczny
Iwusia 06.11.2010 22:29
Potwierdzam, mniam !!
Paweł29 28.08.2010 08:15
Mniaam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak